Pre úspešných podnikateľov nie je nič horšie ako keď stratia dôveru stálych zákazníkov. Akákoľvek negatívna referencia na váš podnik môže vo výraznej miere ovplyvniť predajnosť produktov a služieb. Ako získať dôveru potencionálnych zákazníkov? V tom vám dokážeme poradiť.

Rýchlym dodaním tovaru

Zákazníci sú čoraz náročnejší a práve preto by ste mali myslieť na rýchlu prepravu tovaru ku konečnému spotrebiteľovi. Akékoľvek oneskorenie dodania tovaru môže zákazníka presvedčiť o tom, aby si v budúcnosti v prípade potreby vybral inú firmu a nie vás. Ak exportujete aj do zahraničia, hodiť sa vám bude práve námorná riečna preprava, ale ak predávate len na Slovensku, oceníte kamiónovú prepravu. Posilnite rozvoz do predajní a zamerajte sa na expresné dodanie tovaru ku konečnému spotrebiteľovi a uvidíte, že si jeho dôveru určite získate.

Vhodným prístupom k zákazníkovi

Zákazníci nemajú radi znudených a agresívnych predajcov, ktorým prítomnosť nového klienta viditeľne prekáža. Ak si chcete získať dôveru zákazníkov, je dôležité, aby ste mali na predajni prozákaznicky orientovaných ľudí. Práca s ľuďmi je ťažká. O to viac sa snažte vybrať do svojich radov kvalitných zamestnancov. Vhodným prístupom si získate ich dôveru. Usmievajte sa, buďte im vždy k dispozícii, keď to budú potrebovať.

Tým, že ich nebudete nútiť do kúpy

Ani jeden zákazník, keď príde na predajňu, nemá rád, keď ho predajca núti do kúpy. Ak si chcete získať dôveru zákazníkov, produkt im opíšte objektívne. Popíšte jeho pozitíva, ale aj negatíva a povedzte svoj názor na daný výrobok. Klientom môžete posielať reklamné tlačivá alebo dôležité dokumenty v plastových obálkach, ale nikdy ich na predajni nenúťte do kúpy. Zákazník to vycíti a rozhodne sa hľadať ďalej.

Bezpečná preprava

Ak sa zákazník rozhodne pre reklamáciu a vy mu vraciate peniaze, poprípade mu chcete poslať dôležité dokumenty týkajúce sa reklamácie, odporúčame vám zásobovať sa kvalitnými bezpečnostnými plombami. Ak chcete zvýšiť bezpečnosť transportu tovaru a dôležitých dokumentov, tieto bezpečnostné plomby vám v tom pomôžu.

Odporúčané weby