Po niekoľkých hodinách v práci sa cítime vyčerpane a pri predstave, že nás v domácnosti čaká množstvo ďalších povinností, je nám na zaplakanie. Najmä ak máte doma záhradku, ktorej sa je potrebné venovať v tomto období viac. Jednoducho musíte nájsť spôsob, ako zrelaxovať a zároveň zvládať aj náročnejšie činnosti ako prášenie behúňov.

Chvíľka len pre seba

Ak máte malé ratolesti, vychutnať si voľnú chvíľku môžete len málokedy. Aj keby idete len na toaletu, sami sa v nej cítiť rozhodne nebudete. Odporúčame vám vychutnať si relax v sprchovom kúte, poprípade vani (záleží od toho, čo doma máte). Pár minút stojte pod tečúcou vodou a nepremýšľajte nad ničím. Sústreďujte sa len na tok vody. Uvidíte, že vám to pomôže.

Morská soľ alebo levanduľové mydlo

Ak máte vaňu, budete mať možnosť vychutnať si kúpeľ. Odporúčame vám na uvoľnenie svalstva používať morskú soľ, poprípade dobré levanduľové mydlo. Krásne vonia a ešte popritom má aj blahodárne účinky.

Ak sa chcete zregenerovať po náročnejšom dni v práci, odporúčame vám dodržiavať nasledujúce rady. Uvidíte, že ak ich budete dodržiavať, polepší sa vám.

1. Domácnosť príliš neprekurujte. Príliš suchý vzduch vám neprospeje – spôsobí problémy s dýchaním a bude vysušovať oči. Cez letné mesiace nevetrajte. Dostanete do domácnosti horúci vzduch a to vám taktiež neprospeje. Miestnosti zatemňujte.

2. Po návrate z práce sa najprv najedzte a až potom choďte do kúpeľne. Po horúcom kúpeli budete zrelí akurát tak na spánok a nie tak ešte na vykonávanie domácich prác. Najprv si porobte čo je nevyhnutné a potom si choďte na hodinku ľahnúť do vane.

3. Robte to, čo vás baví. Vytiahnite si z knižnice knihu, prečítajte si mesačník, ktorý odoberáte, zacvičte si s činkami alebo na iných posilňovacích strojoch, vyšívajte, háčkujte, kreslite. Jednoducho robte činnosť, pri ktorej sa dokážete uvoľniť a zabudnúť na všetky problémy.

Odporúčané weby