Príchod chladného ročného obdobia prinútil motorkárov znížiť počet výjazdov na minimum. Jeseň je však krásnym farebným ročným obdobím a pri priaznivom počasí je ešte možné zrealizovať pár pekných jázd na motorke.

Keď však napadne prvý sneh, je veľké riziko ísť na dlhé výjazdy. V najbližších týždňoch, keďže sa blíži záver sezóny, budú mať motorkári vynikajúcu príležitosť kúpiť si novú moto výbavu.

Čo by ste si mali kúpiť, aby ste budúcu sezónu mohli jazdiť bezpečne?

Moto rukavice

Keďže pri jazdení na motorke nie sme tak chránený ako keď jazdíme v aute, potrebujeme mať okrem kvalitného oblečenia aj moto rukavice. Odrážajúce sa kamienky, chlad, vietor môžu rukám a pokožke výrazne ublížiť a povinnosťou motorkára je mať počas jazdy rukavice na motorku.

Na leto odporúčame rukavice z jemnej kože a denimu, v chladnejšom období (na jar a na jeseň) odporúčame celokožené rukavice s kvalitnými protektormi na kĺboch.

Moto obuv

Okrem rukavíc je potrebné skontrolovať si, v akom stave je moto obuv. Každý motorkár potrebuje mať pohodlné čižmy na motorku z kvalitných materiálov, ktoré chránia nohy pred odskakujúcimi kamienkami z vozovky, chránia pred chladom, dažďom a vetrom a zároveň umožňujú nohám dýchať. Moto obuv by sa mala ľahko obúvať, mala by mať spevnenú špičku, členky a pätu.

Mala by byť nepremokavá a zároveň priedušná.

Čo sa týka kvality, tú vám poskytnú predovšetkým kožené čižmy na motorku. Musia mať predovšetkým zosilnenú riadiacu časť topánok.

Využite koniec moto sezóny na nákup novej moto výbavy. Práve rukavice a čižmy sú najviac opotrebovávané, preto si kúpte predovšetkým tie. Nezabúdajte skontrolovať aj prilbu. V prípade zlého zapínania, znehodnotenia vrchnej časti (praskliny) je potrebné vymeniť aj prilbu. Dávajte si ale pozor, aby vám veľkostne sadla. Nesmiete mať ani príliš voľnú prilbu, ani príliš tesnú.

Odporúčané weby