Staré paneláky s použitím nekvalitných konštrukcií, resp. nové bytové domy s použitím väčších presklenných plôch poskytujú ubytovanie mnohým rodinám. Napriek možnosti bývať v panelákoch v meste nám ale môže robiť problémy hluk šíriaci sa cez stupačky, ale aj cez steny.

Zaslúžené ticho v panelákovom byte môže byť pre niekoho nedosiahnuteľný cieľ, no ako sa hovorí, všetko sa dá. Riešením, ako si raz a navždy dopriať vytúžený pokoj a ticho v byte, môže byť zvuková izolácia stien a výmena okien.

Zvuková izolácia stien

Keď sa zvuk šíri cez steny priamo k vám práve v tých najnevhodnejších chvíľach, vtedy uvažujeme nad spôsobom, ako zabrániť, aby sa hluk šíril cez steny. Dohovorenie susedom málokedy pomôže, najmä však vtedy, keď cez steny prechádza aj hovorové slovo. Zakázať susedom rozprávať sa je nemožné.

Zvuková izolácia stien v byte však môže byť pre vás jediným riešením. Firmy, ktoré ponúkajú službu zvukovej izolácie stien v byte, ponúknu vám dve možnosti zvukovej izolácie. Jednou je kontaktná zvuková izolácia, kedy sa izoluje vaša stena, čiže izolácia sa prikladá priamo na vašu stenu v interiéri. Tento typ zvukovej izolácie steny sa používa hlavne vtedy, kedy je potrebné ochrániť interiér pred hovorovým slovom a bežným hlukom prichádzajúcim od susedov.

Druhou možnosťou izolácie je bezkontaktná izolácia. Vtedy sa izolačný materiál kotví na strop a o podlahu. Uprednostňuje sa práve vtedy, kedy je potrebné eliminovať výrazný hluk, otrasy, basy (nízke frekvencie).

Kvalitný zvukovo izolačný materiál

Aby ste ale docielili vytúžený pokoj, musíte sa obrátiť na firmu, ktorá vám vyberie kvalitný zvukovo izolačný materiál, ktorý vás ochráni pred nadmerným hlukom šíriacim sa cez steny. Dôležitou súčasťou izolačných konštrukcií sú aj vyrovnávací podklad, napríklad vyrovnávací podklad Hobra Base 10, ktorý mierne zvyšuje účinnosť odhlučnenia celej konštrukcie.

Ticho v byte je snom každého, kto v byte býva. Nájdite si firmu, ktorá vám s pomocou kvalitného materiálu pomôže vytvoriť ideálne podmienky na bývanie bez rušivého hluku.

Odporúčané weby