Hovorí sa, že veci nám vydržia, keď sa o ne staráme. Toto pravidlo sa bezpochyby vzťahuje aj na dámske kabelky. Prečítajte si, akým spôsobom ich skladovať a čistiť, aby vyzerali niekoľko rokov ako nové.

Viete, ako sa správne starať o vaše kabelky?Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Uchovávajte kabelky mimo dosahu svetla

Ak chcete zabrániť blednutiu farby na vašej dámskej kabelke, skladujte ju mimo dosahu priameho slnečného svetla. Je vhodné ju uchovávať na chladnom a tmavom mieste, najlepšie uloženú vo vrecúšku.

Zachovanie tvaru tašky

Kabelky sú náchylné na zmenu pôvodného tvaru v prípade, že nie sú správne uskladnené (najmä tie kožené). Ak tašku práve nenosíte, naplňte ju papierom, bublinkovou fóliou alebo starým oblečením. Toto pomôže zachovať jej pôvodný tvar.

Nepreháňajte to s čistením

To, akým spôsobom je vhodné tašku čistiť závisí od konkrétneho materiálu. Tašku z nylonu je vhodné umývať ručne s použitím jemného mydla. Koženú tašku je vhodné umývať mäkkou handričkou, ktorú treba vopred namočiť do teplej vody zmiešanej s kuchynským saponátom. S kožou zaobchádzajte veľmi opatrne a nikdy kabelku nedrhnite. Ak chcete, aby vám dámske kabelky vydržali čo najdlhšie, čistite ich iba vtedy, keď je to naozaj potrebné.

Tip na skladovanie

Uloženie do vreciek

Ak chcete, aby vaše kabelky vyzerali ako nové, uložte ich do vreciek, ktoré ich ochránia pred prachom. Keď budete vhodné vrecká nakupovať, vyberte si priedušný materiál, ako je napríklad bavlna. Plastové vrecká sa neodporúčajú, pretože by mohli poškodiť niektoré materiály, z ktorých sú kabelky vyrobené. Keď kabelku uložíte do vrecka, pripevnite na rukoväť visačku s popisom konkrétnej kabelky. Takto si vytvoríte prehľadný systém a nebudete strácať čas hľadaním.

Skladovanie kabeliek v košíkoch

Keď ste si vaše kabelky a dámske batohy uložili do vreciek, je čas ich usporiadať do väčších nádob. Nádoby môžu byť vyrobené z prútia, plastu alebo látky. Usporiadajte kabelky v týchto nádobách podľa tvaru, veľkosti alebo spôsobu využitia. Potom nádoby odložte do šatníka, na poličku alebo pod posteľ.

Odporúčané weby