Zima sa nám pomaly, ale isto začína. Aj v horských strediskách v našich horách si dávala načas. Viaceré lyžiarske strediská musia čakať, kým sa počasie umúdri a oni budú môcť zasnežovať zjazdovky umelým snehom.

Ak v závere roka hľadáte miesto, kde by ste si v nasledujúcich dňoch, týždňoch mohli oddýchnuť, vyberte si obľúbené stredisko v Nízkych Tatrách, ktoré sa volá Jasná. Nachádza sa na konci Demänovskej doliny a dostanete sa sem od Liptovského Mikuláša.

Množstvo ubytovacích zariadení

V stredisku Jasná neustále pribúdajú moderné ubytovacie zariadenia. Napriek všetkému však väčšina hosťov vyhľadáva hotely, ktoré sú ladené v horskom štýle. Všade cítiť drevo a na recepcii dominuje krásny mohutný krb, v ktorom sa počas zimy neustále kúri.

Dokonca si môžete zajednať moderné apartmány Jasná, ktoré sú vhodné najmä pre väčšie rodiny, resp. pre väčšie skupinky ľudí, ktorí chcú byť pri sebe a nechcú byť v typických hoteloch.

Jedným z moderných hotelov v Jasnej je hotel Bjőrnson, ktorý dýcha drevom, je útulný, moderne zariadený a zaručene si ho po prvej návšteve obľúbite. Práve on ponúka jedny z najmodernejších apartmánov v Jasnej.

Čo sa oplatí pozrieť?

Keď už budete mať ubytovanie v Jasnej, jednoznačne si vyjdite, alebo sa vyvezte lanovkou pod Chopok v letných mesiacoch. Mimo zimného obdobia sa dostanete aj úplne na vrch. Na Sedle pod Chopkom si vychutnáte krásne výhľady nielen na Liptov, ale aj na Horehronie. V inom ročnom období vám odporúčame navštíviť jednoznačne Demänovské jaskyne a Vrbické pleso, ktoré doslova praje zaľúbeným párom.

Stredisko v Nízkych Tatrách ponúka oddych aj pre tých náročnejších. V zime si tu môžete zalyžovať, v lete zase poturistikovať. Krásna tatranská príroda je však veľkým lákadlom a každý mesiac priláka tisíce nových rekreantov.

Odporúčané weby