Práca v skladových priestoroch je fyzicky náročná, aj napriek tomu, že na manipuláciu s tovarom majú zamestnanci k dispozícii manipulačnú techniku. Aby ste zamestnancom ale umožnili jednoduchú manipuláciu s tovarom v sklade, potrebujete k tomu predovšetkým kvalitné vybavenie, ktoré je pri manipulácii (prenášaní, presúvaní z miesta na miesto) veľmi dôležité.

Aké vybavenie potrebujete, aby ste zamestnancom zjednodušili manipuláciu s tovarom v skladoch?

Nosné vidlice

Keďže sú súčasťou skladov aj vysokozdvižné vozíky, tie by bez dobrých vidlíc na VZV nedokázali pracovať. Nosné vidlice na VZV je nutné pravidelne meniť. Vyžadujú si náročnú údržbu, ale akonáhle sa podcení stav vidlíc, je ohrozené nielen zdravie zamestnancov, ale aj tovar, ktorý je na vidliciach prevážaný. Pri výbere vidlíc je potrebné všímať si nielen kvalitu, ale aj značku, aby vám pasovali k vozíkom, čo máte vo firme.

Vyberajte si také lyžiny na vysokozdvižné vozíky, ktoré zvládnu povolenú váhu a nepoškodia tovar a materiál pri prevážaní.

Zvieracie kliešte

Ak potrebujete v sklade alebo vo výrobnej hale previezť tovar, ktorý je potrebné zvierať, poprípade potrebujete na vozíkoch prevážať bremená válcovitého tvaru, mali by ste si kúpiť nové zvieracie kliešte. Tieto kliešte umožňujú zamestnancom nastaviť uhol tak, aby mohli prenášať materiál netypického tvaru tak, aby sa nepoškodil. Jedná sa o praktické prídavné zariadenie vysokozdvižných vozíkov, ktoré využívajú firmy vo svojich skladoch.

Ak zvieracie kliešte nemáte, alebo sú v katastrofálnom stave, je čas ich vymeniť.

Jednoduchú manipuláciu s tovarom v skladoch okrem nosných vidlíc a zvieracích kliešťov vedia zabezpečiť predovšetkým kvalitné vysokozdvižné vozíky, ktorých je dostatočný počet, aby práca v sklade neviazla. Aby ale zamestnancom boli vytvorené ideálne podmienky na prácu, odporúča sa kupovať kvalitnejšie sedačky do vysokozdvižných vozíkoch.

Odporúčané weby