Nech už sa chystáte na predĺžený víkend, či letnú dovolenku k moru, balenie nepatrí k obľúbeným činnostiam nielen mužov, ale aj žien. Mnohé ženy by si najradšej vzali komplet celý obsah skrine, pričom nie je reálna šanca všetko, čo žena chce mať so sebou, tam aj pomestiť.

Ako sa ale zbaliť na dovolenku, aby ste na nič nezabudli?

Zoznam

Či už na papier, alebo do mobilu si spravte zoznam potrebných vecí, ktoré si plánujete vziať na dovolenku. Zoznam vám uľahčí balenie do cestovných kufrov a takto sa nestane, že si niečo zabudnete. Keď všetko budete mať zaznačené, tak sa to nemôže stať.

Spodné prádlo na počet dní

Spodné prádlo je základ a v prípade, že by vám na dovolenke chýbalo, mali by ste problém. Spodné prádlo si vezmite na počet dní dovolenky. V každý deň dovolenky budete mať čisté prádlo a nestane sa, že budete nútení prať na dovolenke špinavé spodné prádlo a sušiť ho.

Dámam odporúčame brávať aspoň dve podprsenky. Ponožky, nohavičky (boxerky, trenírky) však vezmite na počet dní. Nezabúdajte rátať aj posledný deň, cestu domov.

Doklady, peniaze, papiere o rezervácii, letenky

Všetky potrebné veci, čiže doklady, peniaze, papiere o rezervácii dovolenky, či letenky majte v príručnej taške. Páni si najčastejšie brávajú priestrannú tašku cez rameno, do ktorej zmestia všetky potrebné doklady a aj malú desiatu na cestu.

Dámy si najčastejšie brávajú väčšie crossbody kabelky s množstvom vnútorných vreciek na drobnosti, ako rúž, balzam na pery, púder a zrkadielko.

Kôpkovanie

Skôr, ako si oblečenie a obuv dáte do kufra, kôpkujte si ho. Dôležité je vytvoriť kombinácie oblečenia a obuvi, ktoré na dovolenke využijete a nebudú vám zbytočne zaberať miesto v cestovnom kufri. Nikdy si však nezabudnite vziať aspoň dva páry plaviek. Aj na wellness pobyte, aj na letnej dovolenke ich predsa potrebujete.

Odporúčané weby