Teploty stúpajú a okrem prírody sa prebúdzajúca aj večne otravný hmyz. Určite si vybavíte situáciu, kedy ste sa po dlhom náročnom dni rozhodli oddýchnuť si na gauči a zrazu, akoby nič, vás začal otravovať hmyz – komáre a mäsiarky. Nič príjemného, no keďže sa začína otepľovať, vylieza aj hmyz.

Ako sa ho ale účinne zbaviť a čo robiť preto, aby vás v domácnosti už viac neotravoval?

Kúpte si siete proti hmyzu na okná

Vynikajúcou pomôckou, ktorá môže zabrániť vniknutiu múch do interiéru, je sieť proti hmyzu. Ak si kúpite dobré siete proti hmyzu na okná, ale aj na balkónové dvere, zabránite hmyzu, aby vnikli do interiéru. Úplne tomu nezabránite, ale z veľkej časti obmedzíte. Hmyz si niekedy nájde miesto, nestrážené miesto, cez ktoré prenikne do interiéru. Bez dobrých sietí proti hmyzu by ste ho ale mali v interiéri viac. Kvalitné okenné siete proti hmyzu kúpite v akomkoľvek obchode s tieniacou technikou, čiže tam, kde predávajú žalúzia, závesy, rolety.

Vyskúšajte elektrické odpudzovače hmyzu do zásuvky

Vynikajúcou pomôckou sú aj elektrické odpudzovače hmyzu, ktoré stačí dať do elektrickej zásuvky a okamžite začnú byť účinné. Tieto odpudzovače vylučujú jed, ktorý zabíja hmyz a chráni uzavretú miestnosť pred ním. Známejšie sú elektronické odpudzovače komárov, ale nájdete aj šikovné odparovače, ktoré vylučujú pri zahrievaní jed, pri ktorom nemá hmyz žiadnu šancu.

Repelentné náramky a sviečky

Ak máte pocit, že hmyz ide len na vás, odporúčame vám kúpiť si náramok, ktorý využijete nielen v domácnosti, napríklad pri spánku, ale aj v exteriéri, v prírode.

Existujú aj repelentné sviečky, ale tie sa odporúčajú používať skôr v exteriéri, napríklad na terase, či záhrade. Ak ale chcete, môžete si ich umiestniť na okennú parapetu. Vôňa týchto sviečok je ale prenikavá.

Bylinky

Niektoré bylinky dokážu odpudzovať hmyz účinne behom pár minút. V kuchyni oceníte bazalku, tá hmyz odpudzuje naozaj dobre. Pomôcť vám môže prenikavá levanduľa, ale aj mäta.

Odporúčané weby