Kvalitná manipulačná technika zefektívňuje prácu v sklade, no väčšina slovenských firiem sa snaží hľadať čo najlacnejšiu manipulačnú techniku. Nájsť ju nájde, no o kvalite tejto manipulačnej techniky radšej pomlčíme.

Ak vám nie je ľúto priplatiť si za kvalitnú manipulačnú techniku, poradíme vám, ktorú by ste v ponuke manipulačnej techniky nemali prehliadať.

Manipulačné vozíky

Kvalitné plošinové vozíky, čiže manipulačné vozíky vám uľahčia presun ťažkého kusu z jednej časti skladu do druhej. Pri výbere nových vozíkov si dôkladne prekontrolujte stav kolies. Odporúčame vám zamerať sa najmä na manipulačné vozíky s pevnými kolieskami – s polyuretánovými, nafukovacími alebo plnými. Pri výbere samozrejme zohľadňujte aj počet madiel.

Manipulačné vozíky kupujte vo väčších množstvách aj do skladových priestorov, ale aj do výrobných hál.

Rudla na schody

Ak ale budete potrebovať presunúť nadrozmerný náklad na vyššie poschodia a nákladné výťahy nie sú v 100% stave, aby zvládli prevoz nadrozmerného nákladu, kúpte si rudle na schody. Schodiskové rudle majú uľahčiť presun po schodoch bez toho, aby sa zamestnanec skladu musel nadrapovať s ťažkými váhami.

Všetky rudle sú kvalitné. Dávajte si však pozor na maximálnu nosnosť. Nosnosti rudiel sa totiž líšia. Konkrétne tieto rudle (schodiskové rudle) majú tri kolieska, vďaka ktorým prepravovaný náklad ľahšie preveziete cez schodisko.

Magnetické dosky

Ak je súčasťou vašej výrobnej haly a skladu pásový dopravník a potrebujete docieliť to, aby boli z jednotlivých materiálov odstránené magnetické časti, je nutné, aby ste okrem kvalitnej manipulačnej techniky kúpili aj funkčné magnetické dosky.

Taká manipulačná technika, ktorá by separovala magnetické časti z prepravovaného materiálu na pásovom dopravníku, nebola vynájdená, no magnetické dosky vám ju dokonale vynahradia.

Odporúčané weby