Súčasné interiérové trendy sa zameriavajú predovšetkým na jednoduchosť, čisté línie, minimalizmus a vidiecky štýl. Ak sa vám zapáčil v posledných rokoch veľmi obľúbený vidiecky štýl, odporúčame vám zariadiť si v tomto štýle práve kuchyňu. Ako ale vniesť vidiecky štýl do modernej kuchyne?

Najtypickejšími materiálmi vystihujúcimi vidiecky štýl sú nepochybne drevo, keramika, juta, špagáty, pravý kameň, pleteniny, nápisy, neopracované tehly.

Začnite tým, že do kuchyne namiesto plávajúcej podlahy dáte pevnú kamennú interiérovú dlažbu.

Vyšívané prehozy a obrusy na jedálenský stôl

Ak máte doma po starých rodičoch alebo rodičoch zachované ručne vyšívané obrusy a behúne na stôl, teraz je ten správny čas ich vytiahnuť, oprať a vyžehliť. Vyšívané obrusy a behúne s ľudovými výšivkami budú perfektne zapadať do vidieckej tematiky. Ak navyše máte k týmto behúňom aj ručne vyšívané závesy z kvalitnej 100% bavlny alebo ešte lepšie z ľanu, odporúčame vám ich zavesiť a skombinovať s ostatnými vyšívanými dekoráciami. V kuchyni krásne vyniknú tieto kombinácie vyšívaných prehozov a obrusov: biela (béžová) s červenou, biela (béžová) s tmavomodrou. Vyšívané obrusy krásne vyniknú na pravých drevených masívnych stoloch a môžete si ich dovoliť aj keď máte modernú kuchynskú linku s užitočným drôteným programom.

Keramické riady, vázy, dečky

Vidiecky štýl budete cítiť aj medzi keramickými riadmi a vázami. Opäť odporúčame miestnu regionálnu keramiku, ktorú nechajte vyniknúť v otvorených policiach. Ku kuchynskej linky zaveste vyšívané obrúsky, dečky, ktoré ak si pamätáte, obľubovali aj vaše staré mamy. Takáto klasika nikdy nemrzí a ak chcete vašu modernú kuchyňu trošku oživiť, odporúčame práve dekoráciami vidieckeho štýlu. Tieto dekorácie odporúčame ladiť s kobercom.

Ak nebudete vedieť dať rady, pokojne si pozrite inšpirácie na pekné bývanie.

Ak chcete vniesť do svojej modernej kuchyne trošku vidieckeho štýlu, navštevujte blšáky, prevetrajte povaly vášho rodinného domu a vyberajte dekorácie, ktorú sú otlčené, opotrebované. Nedbalá elegancia, známejšia ako shabby chic, vás osloví. To ale neznamená, že budete musieť vyhodiť hlboké výsuvné koše, ktoré sú vynikajúco skryté v kuchynskej linke a slúžia na triedenie odpadu.

Vyskúšajte tieto triky a uvidíte, že vaša kuchyňa vás vráti do čias minulých, kde bolo cítiť pohodu a lásku aj v kuchyni.

Odporúčané weby