Máme ich doma niekoľko, ale akonáhle zbadáme vo výklade farebne a veľkostne vyhovujúcu, máme chuť obdariť sa novou. Častokrát sa nám ale stáva, že kabelka sa nám po pár mesiacov pravidelného používania znehodnotí – utrhne sa ramienko, potrhá sa podšívka, začne sa šúpať zvršok.

Čo si teda všímať pri kúpe novej dámskej kabelky?

Z akého materiálu je vyrobená?

Vo väčšine predajní nájdete kabelky vyrobené zo syntetického materiálu. My vám ho ale neodporúčame. Materiál sa veľmi rýchlo opotrebuje a časom sa na ňom začnú vytvárať bubliny, ktoré začnú neskôr aj praskať. Popraskaná kabelka prestane byť nositeľná a nebude vám ostávať nič iné, len ju vyhodiť. Odporúčame vám vyberať dámske kabelky z prírodnej kože, ktoré sú trváce, pevné a pri správnej starostlivosti bude slúžiť aj vašim dcéram, či vnučkám.

Koža aj napriek nedokonalostiam bude vždy moderná a trendy.

Koľko priečinkov obsahuje?

Vaša nová kabelka musí byť členená na viac priečinkov, preto si pri jej kúpe všímajte aj to, koľko priečinkov má. Musí mať zvlášť priečinok na elegantné dámske peňaženky, na šminky (rúž, očnú linku, špirálu, púder) a zvlášť na kľúče a zápisník s perom. Pri výbere novej kabelky si vyberajte viac členené kabelky. V opačnom prípade by ste mali všetko pomiešané v jednom hlavnom priečinku a nemali by ste prehľad v tom, kde sa čo nachádza.

Veľkosť a príležitosť

Ak sa chystáte kupovať novú kabelku, pri výbere zohľadňujte aj veľkosť. Do práce odporúčame klasické obdĺžnikové, do ktorých sa zmestí diár, dokumenty vo formáte A4, ale aj menšie veci, ako napríklad snubné prstene so zirkónom. Na stretnutie s kamarátkami klasické crossbody kabelky menších rozmerov. Na spoločenské akcie vyhľadávajte len listové kabelky.

Ak chcete mať doma kvalitné kabelky, pri ich kúpe zohľadňujte veľkosť, materiál a vnútorné delenie kabelky.

Odporúčané weby