Už dávno neplatí, že mačka by mali piť len mlieko a pes by mal žrať len kosti. V súčasnosti, kedy už zviera nie je vec, je kladený dôraz na správnu výživu mačky, psov, všeobecne zvierat.

Každý majiteľ berie svojho štvornohého miláčika (psíka) ako člena rodiny a neváha investovať nemalé peniaze do zdravej výživy. Niekedy však stačí kupovať lacnejšiu, ale zato veľmi kvalitnú stravu. Pes nepotrebuje drahú stravu. Pes potrebuje stravu, ktorá neuškodí jeho tráviacemu ústrojenstvu a takú stravu, ktorá mu poskytne dostatočné množstvo vitamínov.

Konzervy pre psov – strava aj na cesty

Vynikajúcou stravou pre psíkov sú mäsové výrobky. Ak často chodievate na cesty, potrebujete so sebou vziať aj stravu pre psíka.

Vynikajúcou stravou pre psíka sú konzervy, v ktorých nájde psík voňavé a chutné mäso, ktoré mu dodá energiu a dostatočne ho zasýti. Dobrú konzervu pre psa spoznáte predovšetkým podľa percentuálneho zastúpenia mäsa. Ak má v zložení najväčšie zastúpenie práve mäso, konzerva pre psa je kvalitná.

Ak chcete pre svojho psíka to najlepšie, vyberajte mu konzervy s jahňacím a králičím mäsom. Sú totiž najzdravšie.

Keď vášho psa prekvapí alergia

Alergie sa žiaľ objavujú u šľachtených plemien, ale aj u tých psíkov, ktorých majitelia nedbali na správnu výživu. Ak vám veterinár potvrdí, že váš pes má alergiu, odteraz pre svojho psíka kupujte výhradne len stráviteľné granule pre alergických psov, ktoré neobsahujú lepok, pšenicu a ani sóju. Ak budete psíkovi podávať „klasické“ granule, ohrozujete jeho život, tak na to myslite, kým nie je príliš neskoro.

Stravu vyberajte podľa veku

Výber stravy pre psíka prispôsobujte predovšetkým zdravotnému stavu psíka a jeho veku. Ak máte šteňa, vyberajte granule pre šteňa. Ak máte obézneho psa, vyberajte také, ktoré obéznemu psíkovi, ktorý má nedostatok pohybu, neuškodí. Ak často chodievate do prírody na prechádzky a dokonca aj s pomocou digitálneho nočného videnia chodievate do prírody za tmy, držte si svojho psíka pri sebe, aby sa nerozbehol za lesnou zverou. Samozrejme nezabúdajte na krmivo pre psíka. Dlhé trasy navyše bez stravy by ho vyčerpali.

Ak neviete, čím psíka kŕmiť, poraďte sa s veterinárom, ktorý vám možno aj odporučí nejaké značky krmiva pre psíkov.

Odporúčané weby