Na jeseň sa nikomu nič nechce. Za oknami stále prší, teploty išli rapídne dole, slnka je pomenej a všade je mokro a blato. Aj keď jeseň väčšina z nás nemá rada práve kvôli nízkym teplotám, je to pekné farebné ročné obdobie, ktoré môžete stráviť obklopený krásnou prírodou a termálnymi vodami. Ak potrebujete oddych, jeseň je ideálne obdobie na pobyty v kúpeľoch.

Lacnejšie pobyty

Tým, že hlavná sezóna je pomaly u konca, viaceré kúpele na Slovensku zlacneli pobyty do kúpeľov, čo je ideálna šanca práve pre vás, ktorí túžite po oddychu a k moru sa už nedá ísť. Kúpele ponúkajú termálne horúce vody, ktoré zregenerujú unavené svalstvo a zároveň vyčistia aj myseľ od negatívnych myšlienok. Ak ste si v poslednom období prešli ťažkým obdobím a potrebujete niekam vypadnúť a prísť na iné myšlienky, práve pobyt v kúpeľoch bude pre vás ten najvýhodnejší spôsob, ako zrelaxovať.

Ktoré kúpele si vybrať?

Na Slovensku máme množstvo krásnych kúpeľov, ale jedny sú predsa niečim výnimočné. Sú to Bardejovské kúpele nachádzajúce sa len pár kilometrov od historickej časti stredovekého mesta Bardejov. Bardejovské kúpele patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva. O termálnych vodách v týchto lokalitách vedeli už v 13. storočí, kedy uhorský kráľ Belo IV. daroval územie mestu Bardejov. V 18. storočí ho navštevovali významné osobnosti vtedajšej spoločenskej vrstvy, napríklad rakúsko-uhorský cár Jozef II.

Ak stále neviete, ktoré kúpele si vybrať, my vám jednoznačne odporúčame dobre známe Bardejovské kúpele. Ak si ich vyberiete, určite si urobte výlet do mesta Bardejov na jeho prekrásne Radničné námestie s peknými meštianskymi domami.

Balenie

Tak, ako na každú dovolenku, aj do kúpeľov sa budete musieť pobaliť. Zoberte si hlavne voľnočasové oblečenie, ktoré využijete najviac. Odporúčame aj župan, aj keď vo väčšine kúpeľov ho dostanete automaticky. Ak si beriete cestovnú tašku s kolieskami, dávajte pozor, aby ste ju nepreťažili. Berte si len to najnutnejšie.

Doprajte si oddych aj túto jeseň. Slovenské kúpele sú vám k dispozícii.

Odporúčané weby