Naša krajina sa môže pochváliť viacerými krásnymi kúpeľnými mestami. Nielen na západe, ale aj na východe našej krajiny nájdete krásne kúpele, ktoré svojim okolím a blahodárnymi účinkami termálnej vody lákajú ľudí aj zo zahraničia. Jedno úžasne mesto nájdete aj kúsok od Prešova – mesta presláveného Solivarom. Je to mesto Bardejov, ktoré sa preslávilo najmä Bardejovskými kúpeľmi.

Zaujímavosti v meste Bardejov

Mesto je založené na nepravidelnom šachovnicovom pôdoryse. Keby sa na mesto pozriete z výšky, určite si všimnete, že všetky uličky smerujú na námestie, ktoré sa volá Radničné námestie. Názov Radničné námestie nesie podľa budovy, ktorú určite neprehliadnete, keďže sa nachádza v srdci námestia. Keď sa pozriete na nohy, zaujme vás aj zaujímavá dlažba na námestí – je vyrobená z kvalitných valúnov. Mesto a jeho pamiatky boli v roku 2000 zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

V budove Mestskej Radnice dnes nájdete vyhľadávané Šarišské múzeum, preto ak ste dobrodružná duša a milujete históriu, navštívte ho. Stačí, keď si pozriete otváracie hodiny na internete a naplánujete si výlet aj do tohto múzea, ktoré pravidelne obmieňa expozície. Sú zamerané samozrejme na históriu stredovekého mesta Bardejov. Odporúčame vám nájsť si penzión v Bardejove, nakoľko prejsť všetky pamiatky a zaujímavosti mesta nestihnete za jeden deň.

Apartmány pre rodiny

Ak máte deti a plánujete ich vziať na tento výlet, odporúčame vám nájsť si voľný apartmán v Bardejove. Ak plánujete v meste ostať dlhší čas, či už kvôli práci, alebo kvôli oddychu, máte možnosť dlhodobejšieho prenájmu. Apartmány sú plne zariadené so všetkým, čo daná rodina potrebuje.

Oddych v Bardejove

Keď má muž problémy s erekciou a potrebuje tabletky na erekciu, kúpi si ich. Keď sa na nás nakopia všetky problémy, chceme aspoň na pár dní ujsť z domu a vychutnať si pokoj. Ak hľadáte miesto, kde si oddýchnuť, odporúčame vám historické mesto Bardejov, ktoré ako jedno z mála miest na Slovensku, má zachované pôvodné opevnenie.

Odporúčané weby