Ak práve uvažujete nad rekonštrukciou obývačky, práve tento článok bude pre vás veľmi užitočný. Poradíme si, ako si túto miestnosť zariadiť a na čo dávať pozor, aby ste miestnosť nezariadili tak, aby ste zariadenie miestnosti museli po pár rokoch meniť.

Bez rozmerov miestnosti a vzorky podlahy nekupujte nový nábytok

Ak uvažujete nad výmenou nábytku a hľadáte najmodernejšie obývacie steny, všímajte si predovšetkým veľkosť a farebné prevedenie. Farebné prevedenie by nemalo byť totožné s farbou podlahy, nakoľko nábytok by splýval. Musíte na to dávať pozor, pretože potom, ako nábytok objednávate, bude už neskoro riešiť výmenu.

Keď si vyberiete obchod, z ktorého budete nakupovať, vezmite si so sebou vzorku podlahy a papier s rozmermi miestnosti.

Sedačku vyberajte podľa počtu členov rodiny

Nikdy ste si nemysleli, že výber novej sedačky by ste mali prispôsobiť počtu členov rodiny? Ak ale hľadáte novú sedačku, určite ju vyberajte podľa počtu členov rodiny. Samozrejme, zohľadňujte aj dostupný priestor, aby sa nestalo, že budete musieť vyhadzovať skrinky len preto, lebo sa vám do miestnosti nezmestí sedačka. Najobľúbenejšie a najpredávanejšie sedačky sú rohové sedačky. Zmestí sa na ne viacero ľudí a vytvoria dobrý komunikačný priestor v prípade, že k vám príde početnejšia návšteva.

Moderné tienenie

Okrem klasických žalúzií a závesov poznáme aj skvelé a pomerne obľúbené screnové rolety. Majitelia nehnuteľností si ich vyberajú práve kvôli tomu, lebo im poskytnú dostatočné súkromie. Vy zvnútra uvidíte von, ale dnu vám nikto nebude vidieť.

Dve protiľahlé steny identickej farby

Ak vás nudia biele steny a plánujete obývačku trošku osviežiť, omaľujte dve protiľahlé steny identickou farbou a zvyšné dve nechajte biele. Odporúčame prírodné farby – žltú, hnedú, zelenú, béžovú. Tie krásne vyniknú v obývacom priestore a príjemne budú kontrastovať s dreveným nábytkom.

Odporúčané weby