Vaša stará sedacia súprava už nespĺňa svoj účel a hľadáte novú, ktorá by vám nahradila tú, ktorá vám už doslúžila? Ak áno, poradíme vám, na čo si dávať pozor pri kúpe a výbere novej sedačky.

Vyberajte od slovenských výrobcov

Ak nechcete riskovať, že sa vám nová sedačka v priebehu pár rokov zničí, vyberajte si novú z kvalitnej látky. Vyberajte si látkové sedačky ideálnej výšky a dĺžky, ktoré vám vydržia aj keď ich budete dennodenne používať. Odporúčame predovšetkým také, ktoré sú vyrábané na Slovensku. Jedine tak si kúpite najlepšiu sedačku do vašej obývačky.

Materiálové prevedenie

Čo sa týka materiálu, odporúčame vám sedačky vyrobené z kvalitných látok. Mikroplyš a mikrovlákno sú najpoužívanejšie poťahové materiály sedacích súprav a ak chcete kvalitnú sedačku, sústreďte sa na také sedačky, ktoré majú takéto poťahové materiály. Neodporúčame sedačky z ekokože. Tá sa veľmi rýchlo znehodnocuje – praská a lúpe sa. Ak potrebujete obyčajnú pohovku, ktorá sa nebude tak často používať, môžete si dovoliť aj ekokožu. Všeobecne vám ju ale neodporúčame kupovať. Radšej si kúpte kvalitnejšiu pohovku z kvalitnejšej látky. Keď tak, vyberajte si zo žinilky.

Kožené sedačky sú pekné, ale sú aj veľmi nepraktické. Cez zimu vám je na nich zima, cez leto zase príliš teplo.

Rozmery

Predtým, ako si pôjdete kupovať novú sedačku, zistite si, aký maximálny rozmer si môžete dovoliť kúpiť. Ak nechcete vyhadzovať alebo premiestňovať nábytok v obývačke, do predajne vstupujte jedine s rozmermi miestnosti a s rozmermi miesta, kde plánujete umiestniť sedačku.

Podľa umiestnenia sedačky prispôsobte aj obrazy. Obraz musí byť presne nad stredom sedacej súpravy.

Ak chcete kvalitnú sedačku, vyberajte si takú, ktorá bude mať kvalitný poťahový materiál, dobrú veľkosť a bude vyrobená na Slovensku.

Odporúčané weby