Preplnené šatníky a stále si nemáme čo obliecť na stretnutie s kamarátkami, na rande, na svadbu obľúbenej kamarátky, či len tak na prechádzku s deťmi. Ak aj vy máte takýto problém, nezamýšľali ste sa niekedy nad myšlienkou, že si vytvoríte kapsulový šatník? Ak vám tento pojem nič nehovorí a zaujíma vás to, čítajte náš príspevok až do konca.

Možnosť kombinácie

Najväčším problémom azda všetkých žien je práve to, že majú v šatníku oblečenie, ktoré je ťažko kombinovateľné. Princípom kapsulového šatníka je určitý počet ľahko kombinovateľného nadčasového oblečenia. Väčšinou sa jedná o jednofarebné oblečenie, ktoré môžete kombinovať s takmer každým kúskom v šatníku. Odporúčaný počet kusov oblečenia v kapsulovom šatníku by mal byť 40 -50. Zaraďujeme sem všetko oblečenie, vrátané všetkých sezónnych dámskych búnd. Nezaraďujeme sem spodné prádlo, ponožky, plavky.

Praktickosť a pohodlnosť

Každý z nás sa cíti pohodlne v niečom inom. Za pravdu nám určite dáte, že je lepšie kúpiť si kvalitnejšie oblečenie z tých najlepších materiálov od malých značiek ako od veľkých obchodných reťazcov, ktoré oblečenie vyrábajú „pásovo“. Musíte však počítať s tým, že za tieto kúsky si priplatíte. Získate ale originálny kúsok, ktorý nebude mať už nikto okolo vás.

Radšej menej kvalitných, ako viac lacných a nekvalitných. Stavte na praktickosť a pohodlnosť. Jednoduchý outfit môžete zvýrazniť krásnymi náušnicami, náhrdelníkom a prstienkami.

Farby a minimalizmus

Minimalizmus v obliekaní preferuje aj zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg, ktorý má v šatníku ten istý druh tričiek, mikín a nohavíc. Vyznávačom kapsulového šatníka je aj herečka Drew Barrymore.

Vo vašom kapsulovom šatníku by mali prevládať tieto farby – biela, čierna, námornícka modrá, sivá, béžová. Ak si plánujete v blízkej dobe kúpiť nové letné šaty, pozrite sa do šatníka, či tam nemáte nejaké, ktoré sa podobajú tým, ktoré ste si vyhliadli vo výklade vášho obľúbeného butiku.

Odporúčané weby