Každý deň čítame v printových médiach a počúvame v rádiu, že sa stali vážne dopravné nehody na úsekoch, na ktorých sa pravidelne stávajú dopravné nehody. Kompetentní, ktorí majú na starosti cesty, však nerobia potrebné úpravy a práve kvôli tomu vzniká väčšina dopravných nehôd. Niektoré dopravné nehody sú však spôsobené ľudským faktorom a poruchami auta. Neriskujte zbytočne svoj život a jazdite bezpečne na cestách.

Dôležitosť osvetlenia priechodov pre chodcov

Bezpečnosť na cestách môže vo výraznej miere ovplyvniť aj osvetlenie priechodu pre chodcov. Ak sa kompetentní na mestskom zastupiteľstve dohodnú na osvetlení najrizikovejších priechodov pre chodcov, znížia počet dopravných nehôd minimálne o polovicu. Problémom však častokrát býva aj nedisciplínovanosť chodcov, ktorí skáču autám pod kolesá. Opatrnosti nikdy nie je dosť a keď sa budete blížiť k rizikovému priechodu pre chodcov, buďte dvojnásobne opatrnejší.

Porucha auta

Nehodu nemusí spôsobiť len ľudský faktor, ale aj porucha automobilu. Ak chodievate pravidelne do servisu, takýmto nepríjemnostiam by ste sa mali vyhnúť, ale ak nie, nemôžete očakávať, že vaše auto bude v poriadku. Po dlhej zime vám odporúčame ísť na servisnú prehliadku do servisu, kde chodievate. Ak chcete trošku ochrániť životné prostredie, kúpte si bicykel. Ak však máte dieselový motor, pomôcť by vám mohol dobrý a hlavne nový DPF filter.

Čo je to DPF filter?

DPF filtre sú filtre pevných častíc. Sú to zariadenia, ktoré majú za úlohu filtrovať pevné častice výfukových plynov dieselových alebo vznetových motorov. Ak chcete, aby správne fungoval, je nutné nezanedbávať čistenie DPF filtra. Pre lepšiu predstavivosť, DPF filter je vlastne keramické teleso s množstvom kanálikov.

Neriskujte svoj život na cestách a jazdite opatrne. Dodržiavajte odstup, dodržiavajte predpísanú rýchlosť, venujte sa len jazde a naučte na správne používať osvetlenie na aute. Ak chcete trošku pomôcť nášmu životnému prostrediu, kúpte si DPF filter. Predĺži životnosť vášho auta a zabráni znečisťovaniu ovzdušia.

Odporúčané weby