Rekonštrukcia kúpeľne patrí k tým najnáročnejším rekonštrukciám v domácnosti. Najmä ak bývate v staršom byte a máte ešte umakartové jadro, musíte investovať nemalé peniaze do stavby toho murovaného a čo je najhoršie, musíte rátať s tým, že na pár dní sa budete musieť z vášho bytu dočasne odsťahovať. Ktoré informácie by vás ale mali zaujímať skôr, ako sa rozhodnete hľadať firmu a rekonštruovať svoju kúpeľňu?

Nepodceňujte výber škárovacej hmoty

Tým, že kúpeľňa patrí k miestnostiam s najvyššou vlhkosťou, by sme mali o to viac myslieť na výber správnej škárovacej hmoty. V škárach medzi dlaždičkami sa vám môže tvoriť pleseň, preto ešte predtým, ako starú vaňu alebo sprchový kút nahradíte novými, si kúpte kvalitnú vodeodolnú škárovaciu hmotu, ktorá zabráni bujneniu baktérii. Viete si predstaviť, že bude všetko nachystané a vy si zrazu uvedomíte, že máte nekvalitnú škárovaciu hmotu a že sa vám s najväčšou pravdepodobnosťou v novej kúpeľni objaví pleseň? Najčastejšie sa vyskytuje v škárach pri oválnom umývadle a v blízkosti sprchového kúta a vane.

Myslite na budúcnosť pri výbere sprchového kúta a vane

Čo tým chceme povedať? Chceme tým povedať, že akonáhle sa rozhodnete rekonštruovať kúpeľňu, zvážte ktorá možnosť bude pre vás najprijateľnejšia. Hodí sa vám do kúpeľne skôr priestranný sprchový kút, alebo vás láka leňošenie vo vani? Ak máte malé deti, zúžitkujete skôr vanu. Vaňa vám bude užitočná aj vtedy, ak často periete ručne. Samozrejme, že najradšej by ste boli, keby máte oboje. Ak máte priestrannú kúpeľňu, dajte si oboje, ale ak nie, odporúčame skôr vaňu. Vo vani sa osprchujete, ale v sprchovom kúte si nedáte kúpeľ. Sprchový kút vám zase ukrojí menej priestoru, podobne ako kvalitné kombinované WC.

Nájdite si miesto na sušičku a WC nevyužívajte ako odpadový kôš

Skôr, ako sa rozhodnete rekonštruovať kúpeľňu spolu s WC, zvoľte si vhodné usporiadanie kúpeľne a ak vám zvýši priestor, odporúčame vám kúpu sušičky. Výrazne vám uľahčí sušenie prádla, najmä ak vás je v domácnosti viac. Do WC rozhodne nehádžte odpad. Vaša nová certifikovaná betónová žumpa by to oceniť nemusela.

Odporúčané weby