Aj keď to vonku nevyzerá, že by tu onedlho mala byť jar, nastal čas výberu letných dovoleniek. Slovenské cestovné kancelárie sa už predbiehajú, ktorá poskytne lepšie zľavy na letné dovolenky. Ak ešte nemáte vybratú dovolenku a hľadáte, poradíme vám, čo by ste si mali všímať a čo by ste mali zohľadňovať pri výbere vašej letnej dovolenky pri mori.

Lokalitu

Všetko samozrejme záleží od toho, či ste slobodní, alebo máte záväzky. S deťmi vám odporúčame navštevovať skôr pokojnejšie lokality bez diskotékových barov a bez rušných ulíc plných obchodov. Ak ste ale slobodní, bezdetní, skôr vám odporúčame práve takého lokality, teda ak samozrejme nechcete byť niekde mimo civilizáciu, kde vás bude budiť maximálne tak šum vetra a more. V tejto letnej sezóne pocíti nárast klientely napríklad aj Grécko. Odporúčame vám objednávať dovolenku na Chalkidiki. V blízkosti sa nachádza mesto Thessaloniki (Solún) s významným gréckym letiskom. Tento poloostrov má naozaj prekrásne pláže, ktoré by ste nemali vidieť len na fotkách, ale aj naživo. Grécko je lacné, preto ak chcete ušetriť, skúste si tento rok objednať dovolenku práve tu. Konkrétne na Chalkidiki nájdete aj rušné centrá, ale aj pokojnejšie oblasti.

Možnosť fakultatívnych výletov

Ak vás nebaví leňošenie na pláži a chcete si svoju dovolenku trošku spestriť, potom vám odporúčame vyberať takú destináciu, ktorá je východiskovým bodom k rôznym miestnym pamiatkám a zaujímavým miestam. Predtým, ako si budete objednávať vašu letnú dovolenku, pozrite si ponuky cestovných kancelárií, vytrieďte destinácie, v ktorých by ste chceli byť a následne si pozrite zaujímavosti v okolí. Ak vás niečo zaujme, zájazd objednávajte, ale ak nie, hľadajte ďalej. Snom väčšiny Slovákov je vidieť pravú aktívnu sopku. Jednu si môžete pozrieť, ak si objednáte letnú dovolenku na Sicíliu.

Dopravu

Aj vy sa už vidíte, ako ľeňošíte s pohárom chutného koktailu pod pergolou pri hoteli? Pri výbere tohtoročnej letnej dovolenky zohľadňujte okrem lokality a možnosti fakultatívnych výletov aj spôsob prepravy. Letecká preprava je lepšia. Niekto z vás však môže mať strach z lietania. Takýmto ľuďom jednoznačne odporúčame skôr dovolenky v Taliansku, poprípade v Chorvátsku, kde sa máte možnosť dopraviť aj vlastným autom.

Odporúčané weby