Dnešné vzťahy nie sú také, ako kedysi. Čo je však zarážajúce, rozchádzajú sa aj mnohé stabilné partnerské vzťahy. Ak sa ale chcete vyhnúť kríze a chcete si udržať stabilný vzťah aj po niekoľkých rokoch spolužitia, držte sa nasledujúcich rád.

1. Smejte sa spolu

Smiech nielenže pomáha zlepšovať náladu, upevňuje aj partnerské puto medzi mužom a ženou. Smejte sa spolu pri každej možnej príležitosti. Nemusí vám záležať na názore ostatných ľudí. Ide hlavne o to, aby ste sa cítili šťastne vy dvaja. Spomínajte na svoju minulosť, na príhody, ktoré ste spolu zažili. Dámy, spomínate si ešte na to, keď vám váš partner dal na prst luxusný zásnubný prsteň a pritom, ako vám vyznával lásku, sa zakoktal? Určite ste počas svojho života zažili množstvo vtipných situácií, na ktorých sa nedá nesmiať.

2. Spoznávajte nové miesta

Ak nechcete zažiť stereotyp vo vzťahu, začnite spoznávať nové miesta, ktoré ste obaja chceli vidieť, len doteraz vám to nebolo umožnené. Samozrejme, spoznávať nové mestá a miesta musíte chcieť obaja. Partnera/ partnerku do toho nesmiete nútiť. Spoznávaním nových miest spoznáte nielen novú kultúru, ale upevníte vzťah s partnerom.

3. Nájdite si spoločného koníčka

Každý z vás by mal mať koníčky, ktorým by sa venoval len on sám, ale určite by ste mali mať aj spoločné koníčky, ktorým by ste sa vždy pri každej možnej príležitosti mohli venovať. Aj také pozeranie obľúbeného seriálu v spoločnosti krištáľovej karafy plnej vína, plávanie, bicyklovanie alebo turistikovanie môže byť vašim spoločným koníčkom.

4. Netajte problémy pred partnerom. Rozprávajte sa

Základným pilierom každého vzťahu je komunikácia. Ak si chcete aj vo vašom vzťahu udržať pohodu, je dôležité, aby ste nič nezatajovali pred partnerom/ partnerkou. Nezabúdajte, že práve váš partner/ partnerka sú vaša najbližšia osoba, ktorej sa môžete zdôveriť s čímkoľvek. Pokojne mu môžete povedať aj o vašich problémoch v práci, o zdravotných problémoch, ale i o tom, že túžite po nových diamantových náušniciach.

Odporúčané weby