Podmienky na získanie hypotéky boli v posledných mesiacoch veľmi priaznivé, čo samozrejme mnoho rodín využilo a zaobstaralo si nové bývanie. Od budúceho roka sa podmienky na získanie hypotéky pre mladých výrazne menia, preto ak patríte do tejto kategórie, zistite si potrebné informácie v dostatočnom predstihu. Ako však ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti a vôbec, dá sa to?

Vyberajte nehnuteľnosť v menej atraktívnych štvrtiach

Ak chcete ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti, neostáva vám nič iné, len si vyberať z ponuky nehnuteľností v nie príliš atraktívnych štvrtiach. V každom meste na Slovensku takéto štvrte máme. Čo je však nevýhodou, v týchto štvrtiach sa nachádzajú aj byty s neprispôsobivými obyvateľmi, čo vám samozrejme môže prekážať najmä, ak ste mladá rodina a čakáte bábätko, resp. máte malé deti. V týchto lokalitách si však zároveň byty budú vyžadovať rekonštrukciu a povedzme si úprimne, rekonštrukcia bytu nebude veru lacná záležitosť.

Kupujte si zrekonštruovanú nehnuteľnosť

Ušetriť pri kúpe novej nehnuteľnosti môžete aj vtedy, ak si vyberiete zrekonštruovanú nehnuteľnosť, v ktorej budete musieť ešte pred nasťahovaním realizovať maximálne tak zníženie stropu montážou sadrokartónu. Zrekonštruované byty sú však o čosi drahšie. Musíte preto zvážiť tieto možnosti – buď si vyberiete novú zrekonštruovanú nehnuteľnosť, do ktorej si len prinesiete všetok nábytok a môžete sa okamžite nasťahovať, alebo si vyberiete staršiu nehnuteľnosť, ktorá si však bude vyžadovať menšie rekonštrukcie. Pri kúpe nehnuteľnosti sa ušetriť dá. Nezabúdajte však, že situáciu nesmiete podceniť a výdavky sa vám môžu výrazne navýšiť, preto buďte na toto riziko pripravení, aby sa nestalo, že vás kúpa nehnuteľnosti položí na kolená.

Spolupracujte s advokátskou kanceláriou

Akonáhle sa rozhodnete pre kúpu nehnuteľnosti, v spolupráci s advokátskom kanceláriou vytvorte zmluvu o prevode nehnuteľnosti. Kúpa nehnuteľnosti nie je taká jednoduchá, ako sa spočiatku zdá, preto majte pri sebe vždy niekoho, kto vám poradí a pomôže.

Odporúčané weby