Byrokratické podnikateľské prostredie a komplikované procesy zakladania spoločnosti odradili viacerých nádejných talentovaných ľudí, ktorí chceli rozbehnúť vlastný biznis. Podnikať na Slovensku je veľmi náročné a svoje o tom vedia viacerí podnikatelia, ktorí na podnikateľskom trhu pôsobia už veľmi dlho. Ak ale chcete začať a máte dobrý nápad, ako úspešne rozbehnúť vlastné podnikanie? Skúsime vám poradiť.

Nepodceňte situáciu a myslite na registráciu ochrannej známky

Ak chcete skutočne podnikať a neberiete to len ako krátkodobú zábavku, rozptýlenie, mali by ste myslieť na registráciu ochrannej známky. Vďaka tejto registrácii dokážete ochrániť vašu firmu, produkty, ktoré budete vyrábať a doménu. Duševné vlastníctvo by ste si mali chrániť. Registrácia ochrannej známky vám možno príde drahá, ale škody, ktoré vám budú spôsobené, keď registráciu ochrannej známky nebudete brať do úvahy, budú niekoľkonásobne vyššie.

Nezakladajte spoločnosť, ale kúpte si ready made s.r.o.

Ako sme už spomínali, byrokratické prostredie vie skomplikovať život každému nádejnému podnikateľovi. Dá sa tomu však vyhnúť. Ak si kúpite ready made s.r.o., podnikateľom- konateľom firmy sa stanete do štyroch hodín. Znie to až neuveriteľne, ale je to tak. Práve tieto ready made spoločnosti boli založené za účelom ďalšieho odpredaja, čiže prakticky boli pripravené len na to, aby ich budúci podnikateľ odkúpil a začal podnikať. Len pre porovnanie zakladanie eseročky s registráciou aj na Daňovom úrade by trvala päť týždňov.

Ak chcete úspešne rozbehnúť vlastné podnikanie, jednoznačne vám odporúčame odkúpenie ready made spoločnosti a dávame do pozornosti dôležitosť ochrannej známky. Ak nebudete potrebovať kancelárske priestory, môžete svoje podnikateľské aktivity vykonávať z domu, zatiaľ čo bude vaša firma registrovaná na lukratívnej bratislavskej adrese. Hovoríme o virtuálnych sídlach, ale o tých ste už zjavne počuli. Každý podnikateľ, ktorý chce zožať úspech, musí vedieť predvídať situáciu, nakoľko situácia na podnikateľskom trhu sa neustále mení. Dodržiavajte termíny, buďte korektný a hlavne nežeňte sa len za peniazmi. Majte z podnikania radosť. Nezabúdajte si však do svojej domácej kancelárie kúpiť výkonnú tlačiareň so spoľahlivými tonermi HP, ktoré odporúčajú nielen podnikatelia, ale aj obyčajní ľudia, ktorí si deň bez toho, aby tlačili na tlačiarni, nevedia predstaviť.

Odporúčané weby