Jeseň je už v plnom prúde a neostáva nám nič iné, len vytiahnuť kabáty, hrubé bundy a prispôsobiť sa nie príliš príjemnému počasiu. Väčšina z vás by najradšej nechodila ani len von, čo samozrejme nie je pre ľudský organizmus vôbec dobré. Aj vaše telo potrebuje čerstvý vzduch. Nesmiete však podceniť nižšie teploty a sychravé počasie. Čo si teda obliekať a obúvať? Poradíme si.

Dlhšie a hlavne hrubšie bundy

Tenkým kabátikom dajte na nejaký čas zbohom a zo šatníka si skôr vytiahnite hrubší a dlhší kabát, poprípade podšitú dámsku bundu. Rozhodne nepodceňte obliekanie, najmä ak v skorých ranných hodinách cestujete do práce. Rána bývajú v našich končinách veľmi chladné. Často sa vyskytujú hmly a hlavne, teploty klesajú k nule. Okolo krku si dávajte šál, poprípade šatku. Kedykoľvek, keď bude treba, si šatku/ šál môžete dať dole, ale ráno si krk bezpodmienečne chráňte.

Nepremokavá obuv

Ak nechcete prísť po práci domov s mokrými ponožkami a premrznutými nohami, pokojne noste aj gumáky. Tie samozrejme noste len na neformálne stretnutia. V tomto sychravom období využijete najmä nepremokavé členkové dámske čižmy. Vyberajte si značkové. Budú síce o čosi drahšie, ale vydržia vám niekoľko sezón.

Vrstvite

Ak je počasie premenlivé, čiže raz je teplo, raz zima, jednoznačne vrstvite. Nosievajte tenké bavlnené tričko, či už pod blúzku, alebo pod svetrík. Také klasické jednofarebné univerzálne tričká v kombinácii so vzorovanými svetrami vás dokonale zvýraznia. Oblečte sa do jesenných farieb. Túto sezónu bude letieť opäť horčicová, bordová, kaki, ale aj námornícka modrá. Vrstviť sa oplatí, najmä ak nechcete nejaký čas stráviť pobudnúť na urologickej klinike.

Odporúčané weby