Zmena pracovného prostredia je aj pre ostrieľaného človeka veľká zmena. Nové prostredie, nový šéf a samozrejme aj noví kolegovia vedia poriadne zamávať s každým z nás. Ak vás v blízkej dobe ale čaká pracovný pohovor a vy už si niekoľko dní predtým ohrýzate nechty a netrpezlivo čakáte na ten deň D, poradíme si, ako tento pracovný pohovor zvládnuť.

Naštuduje si základné informácie o firme

Prísť na pracovný pohovor bez toho, aby ste nevedeli o tom, ako to v danej firme chodí a čomu sa venuje, jednoducho nemôžete. Preštudujte si základné informácie o firme na internete, poprípade ak poznáte niekoho, kto v danej firme pracuje, bude vám vedieť povedať toho oveľa viac.

Vhodne sa oblečte

Práve vhodný výber outfitu častokrát rozhoduje, či si zamestnávateľ vyberie práve vás, preto rozhodne nič nepodceňte. Páni, dajte svojim partnerkám vyžehliť ešte večer pred pohovorom univerzálnu bielu SLIM košeľu a nohavice. Dámy, odporúčame vám obliekať si kostým, čiže sako, nohavice a taktiež blúzku – najlepšie jednofarebnú.

Nenechajte sa zaskočiť

Personalista vás niekedy môže zaskočiť nejakou otázkou, ktorú by ste nečakali. Reagujte pokojne a v žiadnom prípade nebuďte agresívny. Odpovedajte na otázky, ale hlavne musíte vedieť vymenovať svoje silné a slabé stránky. Musíte vedieť, prečo chcete pracovať pre danú spoločnosť. Musíte vedieť, aké je vaše mzdové očakávanie. V prípade, že od vás bude personalista očakávať, aby ste si na pohovor zobrali svoje pomôcky – napríklad notebook, vezmite si ho. Bez problémov ho prenesiete v pevnej taške na notebook.

Rady na záver: Správajte sa prirodzene. Buďte slušní a pozitívne naladení, pretože jedine tak dokážete zapôsobiť na vášho možno budúceho zamestnávateľa. Nepýtajte sa na to, či zamestnávateľ nezabúda na povinné školenie BOZP a či zamestnancom poskytuje tie najmodernejšie pracovné nástroje.

Odporúčané weby