Získať 100% hypotéku v nasledujúcich mesiacoch bude takmer nemožné. Každý jeden človek, ktorý bude chcieť požiadať o hypotéku, bude musieť mať vopred stanovenú rezervu. Ani čoraz zhoršujúce sa podmienky neovplyvňujú vo výraznej miere dopyt po nových nehnuteľnostiach. Preto sa niet čo čudovať, že v slovenských mestách pribúdajú nové bytové komplexy a správa bytov v Bratislave je na oveľa vyššej úrovni ako pred niekoľkými rokmi.

Staršie byty vs. nové byty

Čo je veľký paradox, najviac išli hore ceny starších bytov. Najmä v Bratislave vzrástol dopyt po dvojizbových bytoch. Staršie byty majú jednu veľkú výhodu, a to, že si interiér bytu môžete upraviť podľa seba. Môžete si vymeniť staré obrazy za nové veľké obrazy. Môžete si vybrať obklad do kúpeľne. Jednoducho máte podstatne viac možností upraviť si interiér podľa svojich predstáv. Majú však aj jednu veľkú nevýhodu - vyžadujú si väčšie investície a doba rekonštrukcie a zariaďovania je podstatne dlhšia.

Mladí skôr nové byty

Zato nové byty vyhľadáva čoraz viac mladých rodín/ partnerov. Kupujú si ich najmä preto, lebo sa vyhnú náročnejším rekonštrukciám a môžu sa v pomerne krátkej dobe nasťahovať. Na začiatok možno budú mať problémy zorientovať sa v ročnom vyúčtovaní nájomného, časom si však na všetky nové veci zvyknú.

Či už si budete vyberať novú nehnuteľnosť, alebo staršiu nehnuteľnosť, budete musieť rátať s tým, že sa na niekoľko desaťročí zadĺžite banke. Moc pozitívna informácia to nie je, to sa dá čakať, ale ak chcete bývať ako rodinka spolu, nemáte inú možnosť.

Odporúčané weby