Či už sa venujete pohybovým aktivitám, alebo ešte len plánujete, mali by ste si uvedomiť, že pohybové aktivity nevykonávame len z povinnosti, aby naše telo vyzeralo lepšie a mohli sme sa vyhnúť zákroku liposukcie. Je to predovšetkým potešenie, spôsob relaxácie a únik z reality. Ako však pravidelný pohyb vplýva na naše telo?

Cítime sa šťastnejšie

Pocit šťastia, ktorý nás napĺňa. V zhone, v ktorom dennodenne žijeme, prichádza niečo, čo nás dokáže postaviť na nohy, niečo, čo nám dodá potrebnú energiu, po ktorej túžime. Pri akomkoľvek pohybe a najmä pri tom v prírode zabúdame na starosti a problémy, s ktorými si nevieme rady. Jednoducho vnímame svoje okolie a na nič iné sa nesústredíme. Ak nechodievate von do prírody a nevykonávate žiadne pohybové aktivity, nebudete sa cítiť uvoľnene. Skúste to. Vyskúšajte viacero činností. Prídete na to, čo vás baví a uvidíte, že nebudete s tým chcieť prestať. Samozrejme, že raz za čas si môžeme dopriať pobyt v maďarských kúpeľoch, poprípade tých slovenských. Nájdite si však aktivitu (tú pohybovú), ktorá vás bude baviť.

Spevníme si telo – zbavíme sa tukových vankúšikov

Pohyb pomáha najmä nášmu telu. Vďaka nemu výrazne schudneme a čo je lepšie, spevníte svalstvo a nebudeme mať problémy vykonávať fyzicky náročnejšie aktivity. Je smutné, ale ľudí, ktorí trpia obezitou, neustále pribúda. Čo je horšie, aj deti začínajú mať problémy s nadbytočnými kilogramami, s cukrovkou. Ak máte malé deti, učte ich už odmalička, aby sa venovali akejkoľvek pohybovej aktivite. Nebudete musieť riešiť liečbu bolesti kĺbov a chrbtice. Začnite sa viac hýbať, pretože jedine tak si zabezpečíte postavu, po ktorej tak dlho túžite.

Odporúčané weby