Niekedy sme po vyčerpávajúcom dni takí unavení, že ledva vnímame svoje okolie. Čo je ešte horšie, ráno sa aj napriek niekoľkým hodinám spánku budíme unavení a bez energie. Ak mávate takéto stavy nielen na jar, ale aj cez leto, jeseň alebo nebodaj zimu, je načase spraviť niečo pre svoj organizmus. Dobite si energiu takýmito spôsobmi a uvidíte, že sa budete cítiť omnoho lepšie.

Bylinkový čaj

Ráno hneď po prebudení si spravte poctivý bylinkový čaj s medom a citrónom. Práve takýto nápoj váš organizmu nakopne viac ako káva. V prvom rade neuškodí vášmu tráviacemu traktu, práve naopak, pomôže mu. Odporúčame čaj z pamajoránu, mäty, medovky alebo aj repíka. Na jar sa odporúča spraviť si žihľavovú kúru. Pozor ale – zbierajte vždy mladé žihľavové listy. Bylinkové čaje pomáhajú zmierňovať silnú bolesť hlavy a upokojujú tráviace ústrojenstvo.

Rozcvička

Máte problém sa ráno rozhýbať? Ak áno, začnite cvičievať. Radšej si privstaňte. Za ten čas si môžete zacvičiť, vyvetrať miestnosti, v pokoji si vypiť čaj a naraňajkovať sa. Postačí, ak si precvičíte ruky, krk a spravíte zopár drepov. Keď tak, vyskúšajte plank. Ten vás naučí, ako správne držať telo, čím sa vyhnete nepríjemným bolestiam chrbtice. Ak pracujete v kancelárii pri počítači, odporúčame vám cvičievať aj so zápästiami. Zabránite tak vzniku karpálneho tunela.

Žiadne sociálne siete

Vďaka nim budeme vedieť, čo naši kamaráti raňajkujú, kde boli cez víkend na výlete, kam sa chystajú na dovolenku. Viete ale, že práve sociálne siete sú požierače času? Ráno hneď po prebudení sa pravdepodobne pozeráte na sociálne siete a kontrolujete, čo kto nové pridal. Naučte sa navštevovať ich minimálne, najmä ráno. Radšej strávte čas čítaním novín alebo úpravou vizáže. Napríklad umývanie zubov kvalitnejšími bieliacimi pásikmi zaberie viac času. Bieliace pásiky musia totiž aj nejaký čas pôsobiť, aby boli účinné.

Odporúčané weby