Miesto, kde žijeme so svojou rodinu, si strážime celý život. Snažíme sa ho chrániť pred zlodejmi a prírodnými živlami, ale niekedy ani tá najlepšia ochrana nezabráni tomu, aby vás vykradli, resp. aby vám vodný živel nezničil vaše hniezdočko.

Hydroizolácie základov a strechy

Práve voda dokáže zničiť bývanie asi najviac. Už pri stavbe domčeka alebo pri rekonštrukcii panelového bytu by majitelia mali aspoň premýšľať nad tým, či sa oplatí investovať do hydroizolácii základov. Práve správna hydroizolácia základov zabráni preniknutiu vody do priestorov, v ktorých žijete. Treba však rátať s tým, že hydroizolácia nebude lacná záležitosť.

Voda vám môže zatekať do domu aj cez strechu, preto je priam nevyhnutné okrem hydroizolácie základov investovať čas a peniaze na výber kvalitného materiálu na hydroizoláciu strechy. Vhodným spôsobom hydroizolácie zabránite zdegradovaniu použitého stavebného materiálu a ochránite jeho teploizolačný charakter.

Neprovokujte zbytočne zlodejov

Keď budete napríklad odchádzať z domu na dlhší čas (pôjdete na dovolenku k moru, na výlet, navštíviť svojich známych), v žiadnom prípade nenechávajte nič pred bytom/ na záhrade pred domom. Bohužiaľ, zlodejom môže byť niekto z vášho okolia. Niekto, kto vie, že odchádzate preč na niekoľko dní. Neprovokujte zlodejov zabudnutým náradím na záhrade a chráňte svoj domov najviac, ako viete. Okrem zabudnutých vecí nedávajte na sociálne siete žiadne statusy týkajúce sa toho, že nasledujúce dni budete vylihovať na dovolenke v Turecku alebo ktorejkoľvek inej destinácii. Čo viete, tým, že vám zlodej vykradne domácnosť, môže zničiť aj ďalšie veci v domácnosti – rozbije vázy, zhodí obrazy alebo vám poškodí hladkú vinylovú podlahu.

Odporúčané weby