Každá žena túži mať moderne zariadenú kuchyňu. Bohužiaľ máloktorej sa podarí udržiavať 24 hodín denne 7 dní v týždni poriadok a čistotu v kuchyni. Najmä pri malých deťoch je to prakticky nemožné. Ak sa ale chcete o to čo i len pokúsiť, poradíme si, ako to dosiahnuť. Zatiaľ čo si vypijete horúcu Arabica kávu, vaša kuchyňa bude doslova žiariť.

Čistenie dresu

Dres je miesto, v ktorom čistíte všetok kuchynský riad. Popri čistení kuchynského riadu akosi pozabúdate na čistenie samotného dresu. Vždy večer si vyčistite dôkladne aj dres. Práve v ňom sa hromadí množstvo baktérii, ktoré sa vám môžu dostať na riad a ohroziť tak vaše zdravie. Vezmite si papier, do dresu nakvapkajte trošku chemikálie a poriadne priestor pretrite. Okrem samotného dresu čistite aj okolie dresu. Vyplákajte si hubku na umývanie riadu a následne ňou pretrite zašpinené miesta. Následne zašpinenú hubku preplákajte a nasypte na ňu soľ. Tá ju dôkladne dezinfikuje.

Stôl

Pri konzumácii jedla sa vám ľahko môže zašpiniť obrus. Dávajte si na obrusy gumené podložky, ktoré jednoducho pretriete a máte ich opäť čisté. Najhoršie, čo môžete pre seba urobiť, je to, že si dáte do kuchyne sklenený stôl. Rátajte s tým, že ten bude potrebné utierať aj niekoľkokrát denne. Najmä ak máte malé dieťa.

Upratovanie neodkladajte

Čistotu v kuchyni si dokážete udržať len tak, ak nebudete odkladať upratovanie na neskôr. Veď aj napríklad pri samotnom umývaní riadov sa nám naskytnú komplikácie – riad je zaschnutý, máte problém odstrániť mastnotu, je ho veľa. Robte všetko ihneď a uvidíte, že nebudete mať problém udržať si poriadok v kuchyni. Keď nestíhate, aspoň si riad namočte do vody. Vďaka tomuto nebudete mať neskôr problém odstrániť škvrny. Pri príprave vyprážaných jedál si dávajte pozor, aby vám olej neprskol na jednofarebné závesy. Stali by sa z nich zaprskané závesy, ktoré by ste už s najväčšou pravdepodobnosťou vôbec nevyprali.

Odporúčané weby