Bez očí by sme len ťažko vedeli existovať, robiť bežné činnosti. Či už pracujete v kancelárii, alebo vo výrobnej hale, je dôležité, aby priestory, v ktorých vykonávate prácu, boli dostatočne osvetlené. Samozrejme vy, ako radový zamestnanec, len ťažko dokážete ovplyvniť osvetlenie na pracovisku. Mali by ste však upozorniť kompetentných, aby vám zabezpečili dobré podmienky na pracovisku. Samozrejme v prípade, keď kompetentní nebudú nič riešiť a vy si tak budete kaziť zrak. Zrak si treba chrániť za každých okolností, či už pozeráte emaily v počítači, alebo práve pracujete na vytvorení firemnej web stránky.

Osvetlenie kancelárie

Práca v kancelárskych priestoroch si vyžaduje neustále sedenie pri počítači a na kancelárskom kresle. Trpí chrbtica, ale aj zrak. Neraz sa stáva, že ľudia pracujúci pri počítači, potrebujú okuliare a majú problémy s vysokým očným tlakom. Dávajte si pozor na oči - pravidelne pite tekutiny (pomáhajú znižovať očný tlak) a chráňte ich pred silným žiarením z displeja počítača. Stlmte si svetlo na monitore a osvetlite priestor, v ktorom pracujete, neškodlivým kancelárskym osvetlením. Odporúčame kancelárske LED osvetlenie – šetrí zrak a aj energiu.

Osvetlenie veľkých skladových priestorov

Skladové priestory sami o sebe potrebujú dobré zabezpečenie. V týchto priestoroch môžu prísť zamestnanci ľahko k úrazu, ak nie je pracovisko dostatočne zabezpečené. Aby ste aj vy boli chránení, je výhodné, aby vaši nadriadení vybrali šetrné osvetlenie skladov. Ušetria a zároveň chránia bezpečnosť každého jedného prítomného zamestnanca.

Zrak si treba chrániť za každých okolností. Ak pri vykonávaní vašej práce ohrozujete svoj zrak, mali by ste využívať ochranné okuliare, pretože aj malá čiastočka, ktorá vám padne do oka, môže natrvalo poškodiť váš zrak.

Odporúčané weby