Zariaďovanie spálne nikdy nepatrilo k otravným činnostiam. Väčšina žien horlivo už pár mesiacov predtým, ako sa byt, respektíve spálňu rozhodli rekonštruovať, pozerala web stránky s doplnkami, nábytkom, kvalitnejšími bavlnenými obliečkami, kobercami. Viete, že aj pri zariaďovaní spálne sú nejaké pravidlá? Pozrite sa na ne spoločne s nami.

Posteľ aspoň 10 cm od radiátora

V niektorých spálňach bohužiaľ nemôžete moc experimentovať. Práve kvôli extrémne malým priestorom dávame jednu stranu postele k stene, resp. blízko radiátora a z postele schádzame buď od nôh, alebo prechádzame cez partnera. Takéto riešenie nie je dvakrát najlepšie najmä neskôr, keď budete starší. Posteli vôbec neprospieva, že je doslova nalepená na radiátore. Dávajte ju minimálne 10 cm od trubiek radiátora.

Farba podlahy iná ako farba nábytku a postele

Nikdy ste o takomto pravidle nepočuli? Aj samotní architekti radia, že ak chcete tmavý nábytok, mali by ste si dávať bledé podlahy. Nikdy nedávajte nábytok a podlahu v rovnakej farbe. Nábytok spolu s podlahou splynie a ani keby dáte do detskej postieľky tmavšie obliečky do postieľky, nedocielite, aby nábytok a podlaha spolu nesplývali.

Žiadne police nad posteľou

Nikdy neviete, polica môže povoliť počas spánku. Preto sa neodporúča nikdy si dávať policu nad posteľ, kde spíte. Keď náhodou potrebujete odkladací priestor, radšej si k posteli dajte nočný stolík, poprípade umiestnite policu mimo postele. V žiadnom prípade ju však nezaťažujte. Nepokladajte na ňu ťažšie veci, ako napríklad akýkoľvek druh drogérie.

Odporúčané weby