Prežívame ťažké ekonomické časy spojené s nie najlepšími výsledkami ekonomiky, ktoré sa prejavujú aj v každodennom podnikaní. Malí a strední podnikatelia, živnostníci sa musia obracať, aby dokázali udržať svoje podnikanie.

K zlým ekonomickým výsledkom sa navyše pridala nie práve pro podnikateľsky naklonená vláda, ktorá zaťažila firmy zvýšenou daňou a taktiež ani živnostníci z toho nevyšli víťazne, keď ich čaká zvyšovanie odvodov spojené s výrazným obmedzením paušálnych výdavkov.

Čoraz obľúbenejším riešením slovenských podnikateľov je podnikanie v zahraničí. Podnikateľské prostredie každej krajiny je mierne odlišné a má svoje špecifiká, ale s dobrým daňovým poradcom určite nájdete aj vhodnejšie miesto pre podnikanie ako je Slovensko. Výhodu majú hlavne podnikatelia, ktorý vedia svoj biznis jednoducho preniesť oficiálne do zahraničia, pričom ho budú ďalej vykonávať na Slovensku. Jedná sa hlavne o internetové firmy, ktoré nie sú viazané na žiadne nehnuteľnosti a podobne.

Ťažké obdobie vám môžu pomôcť prežiť aj pôžičky. Samozrejme, takýto spôsob naliatia peňazí do firmy má svoje výhody, ale v dlhodobom horizonte musí byť spojený s rastom vašej firmy prostredníctvom ktorého budete môcť pôžičku splácať. Ak nie ste presvedčení o tom, že to zvládnete, tak sa radšej pôžičkám vyhnite, lebo sa zamotáte do klbka dlhov, ktoré sa len ťažko rozmotáva.

Väčšine podnikateľov však zostane len ten najoverenejší spôsob a to pracovať viac, dlhšie a efektívnejšie. Pomôcť vám môžu desiatky na článkov na internete o tom ako pracovať efektívnejšie, ako organizovať svoj čas alebo ako správne oddychovať. Práve efektivita práce a regenerácia je veľmi dôležitou súčasťou života ľudí, ktorí v práci strávia 10 aj viac hodín. Ľudia, ktorí sa pravidelne venujú seba zdokonaľovaniu dokážu prácu urobiť aj dvakrát rýchlejšie.

Rovnako nezanedbávajte ani regeneráciu. Choďte si zaplávať alebo zašportovať. Pravidelne si robte prestávky a váš mozog, ale aj telo vás potom bude oveľa lepšie poslúchať a dokážete v konečnom dôsledku spraviť aj viac.

Odporúčané weby