V dnešnej dobe mladé ženy odkladajú materstvo a zakladajú si rodiny až po tridsiatke. Lekári upozorňujú, že ženy staršie ako tridsať rokov zvládajú tehotenstvo oveľa horšie ako mladšie ženy. Treba si však uvedomiť, že každá žena žije v iných podmienkach, nachádza sa v inej životnej situácii. Niet divu, že mladé ženy odkladajú materstvo. Veď si to vezmite z tejto stránky – žena vyštuduje vysokú školu v dvadsiatich piatich rokoch. Ako si môže zakladať rodinu, keď nie je finančne zabezpečená? V tomto období trávi čas pri počítači zabalená v dámskom župane a hľadá svoju prvú pracovnú skúsenosť.

Detská výbava a tehotenské oblečenie

Keď je žena v požehnanom stave, čakajú ju milé povinnosti, a to zháňanie detskej výbavičky. Výhodou dnešných mamičiek je možnosť vyberať si. Mamičky v 90. rokoch nemali na výber a museli si kupovať tehotenské oblečenie a oblečenie pre malé bábätká len v jednom obchode, ktorý sa nachádzal v meste, kde bývali. Teraz nájdete obchody s detským oblečením nielen na internete, ale aj v mestách a dokonca aj na niektorých dedinách. Problém však je v tom, že niekedy sú ceny až príliš premrštené a mamičky siahajú po oveľa lacnejších, zato veľmi nekvalitných kúskoch oblečenia. Pritom si treba uvedomiť, že detská pokožka je veľmi jemná a vyžaduje si, aby ste ju obliekali do príjemného zdraviu neškodlivého oblečenia. Radšej investujte do kvalitného detského oblečenia, pretože zdravie dieťatka by malo byť pre vás to najdôležitejšie. Čo tam po peniazoch, keď má vaše dieťatko na sebe nekvalitné oblečenie. Kupujte menej, ale kvalitnejšie. Ak máte staršie ratolesti, použite oblečenie po nich. Kupujte neutrálne farby a oblečenie určite ešte využijete.

Čas prispôsobujte dieťatku

S príchodom dieťatka je pochopiteľné, že denný harmonogram sa partnerom zmení o 360º. Všetok čas, ktorý máte, prispôsobíte svojmu najmladšiemu členovi. Prechádzky, výlety, ale aj bežné denné činnosti budete musieť podriadiť dieťatku. Pre mamičky, ktoré sú na toto pripravené, to nebude veľký šok. Ale pre mamičky, ktoré dieťatko neplánovali, ale pošťastilo sa, to bude veľká zmena. Najmä vtedy, keď sa u dieťatka ukážu prvé príznaky dojčenskej koliky.

Odporúčané weby