Zima je obdobím, ktoré sa vyznačuje viacerými vrstvami, svetrami a hrubými huňatými kabátmi. Väčšina žien aj napriek tomu, že im šatník praská vo švíkoch, vôbec nevie, aké kombinácie oblečenia zvoliť práve do takéhoto zimného počasia. Skúsme si poradiť teda tie základné kombinácie, ktoré určite vyskúšajte.

Tričká s trojštvrťovými rukávmi

Nič nepokazíte klasikou – tričkami s trojštvrťovými rukávmi a nohavicami. Odporúčame vám vyberať jemné prírodné farby s minimom vzorov. Minimalizmus je obľúbený nielen v nábytkárstve, ale aj v oblečení, o čom svedčí čoraz viac modelov oblečenia v štýle minimalizmu. Voľte maximálne kvietkované vzory, poprípade pásikavé.

A nohavice? Môžete k takýmto tričkám zladiť slim nohavice alebo aj jednofarebné legíny. Ak zrovna nemusíte dlhé nohavice, skúste áčkové sukne.

Svetre s retro vzormi

Čoraz populárnejšie je nosenie svetrov s retro vzormi. Sobíky, vločky, ale aj svetre s guličkami patria k najviac vyhľadávaným svetrom. Samozrejme, že ženy vyhľadávajú aj bezvzorové pletené svetre. Retro vzory však dominujú v ženských šatníkoch. Kúpte si jeden sveter v retro štýle, poprípade poproste Ježiška, nech vám takýto svetrík donesie pod vianočný stromček. Nezabúdajte, že zima je ešte dlhá a svetrami sa treba zásobovať. Pod sveter si však zásadne dávajte len bavlnené tričko (napríklad aj vyššie spomínané tričko s trojštvrťovými rukávmi). Tričko pod svetrom by malo prirodzene zvýrazňovať vaše krivky a ochrániť vás pred chladom. Okrem toho si dávajte pozor aj na to, akú podprsenku si vyberiete. Mala by byť dostatočne veľká, aby vás netlačila z oboch strán pŕs a nespôsobila vám tak modriny.

Ideálne oblečenie do mrazu a vetra je oblečenie vyrobené čisto len z bavlny. Dôkladne ochráni každučkú časť vášho tela a zabráni tomu, aby ste prechladli. K zimnému oblečeniu si zlaďte kožené čižmy zo svojho botníka. Pozor, rozlišujte športové zimné čižmy od tých elegantných.

Odporúčané weby