Zima je považovaná za lenivé obdobie vzhľadom na svoje pochmúrne počasie. Samozrejme, sú aj výnimky, kedy sa slnko ukáže a umožní nám podniknúť výlet do blízkeho okolia. Bohužiaľ takýchto výnimiek nie je veľa. Častokrát sa teda vynára otázka, čo sa bude robiť cez takéto lenivé dni. Akým aktivitám by ste sa mali venovať počas dlhých zimných večerov?

Hranie s deťmi

Zima je ideálne obdobie, pretože vás odbremeňuje od viacerých povinností na záhradke a máte podstatne viac času na hranie sa s vlastnými ratolesťami. Využite skoré stmievanie a hrajte sa s deťmi hry, ktoré najviac obľubujú. Hrajte sa s autodráhou, hrajte pexeso, skladajte veľké puzzle s 3D efektom. Robte to, čo majú vaše deti radi. Je pravda, že rodičia sa s deťmi zblížia najviac práve počas tohto ročného obdobia. Menej povinností v domácnosti = viac času na deti.

Kreatívne chvíľky

Ďalšou skvelou možnosťou, ako stráviť voľný čas počas zimy, je tvorenie. Nielenže si niečo pekné vytvoríte, zabavíte sa aj pritom. Blížiaci čas Vianoc využite na tvorbu vianočných ozdôb, ktoré sú v obchodoch častokrát veľmi drahé. Viete aký to je dobrý pocit, keď si vianočné ozdoby vyrobíte úplne sami? Dáte do toho kus srdca a hlavne – použijete tie najlepšie materiály. S detičkami vytvorte papierové vianočné stromčeky, gule, Mikulášov alebo rôzne iné ozdoby. Kreatívnych nápadov je na internete neúrekom. Keď tak, môžete si vytvoriť vlastné puzzle. Stačí mať po ruke pevný kartónový papier.

Čítanie kníh

Kedy si dokážete nájsť viac času na knihy, ako počas zimných mesiacov? Využite voľné chvíľky, vyložte si nohy a chyťte do ruky knihu, na ktorú ste sa už dlho chystali. S knihou sa dokážete zabaviť, oddýchnete si a hlavne zabudnete na všetky problémy, ktoré vás v poslednom období postihli. Skúste si namiesto pekných nohavičiek darovať pod vianočný stromček zopár nových kníh.

Odporúčané weby