Pre mnohých nepochopiteľné. Veď za chvíľu tu máme vianočné sviatky – čas jedenia perníčkov a kapustnice a my už hovoríme o letnej dovolenke? Ani sa nenazdáte a cestovné kancelárie začnú ponúkať first minute dovolenky. Preto buďte vopred pripravení na všetky komplikácie, s ktorými sa môžete stretnúť pri hľadaní ideálnej rodinnej dovolenky. Na čo dávať pozor?

Pozrite si recenzie

Neverte všetkému, čo napíšu cestovné kancelárie. Radšej si prečítajte recenzie viacerých blogerov, ktorý na svojich blogoch poskytujú aj reálne fotografie. Nikdy neviete – možno práve fotografie na web stránkach sú neaktuálne. Ak chcete ísť napríklad na letnú dovolenku do Talianska, prezrite si recenzie práve na stredisko v Taliansku, ktoré vás zaujíma. Recenzie vám veľa napovedia a pomôžu vám sa rozhodnúť, či ísť na dané miesto a do daného hotela, alebo nie.

Dôkladne vyberajte cestovku

Obávate sa toho, že ostanete niekde na letisku a nebudete sa môcť dostať domov kvôli tomu, lebo cestovná kancelária vyhlásila krach? Pri výbere cestovky uprednostnite radšej takú, ktorá je už na trhu veľmi dlho a u ktorej si našlo dovolenku množstvo spokojných zákazníkov.

Porovnávajte ceny dovoleniek

Neočakávajte, že letnú dovolenku vyberiete hneď po prvej návšteve web stránky jednej cestovky. Aby ste si vedeli vybrať len tú najlepšiu dovolenku, budete musieť do toho investovať viac času. Sadnite si s partnerom za počítač a skúste porovnávať jednotlivé zájazdy do krajiny, ktorá je vašim snom. Jedna cestovná kancelária môže ponúkať ubytovanie v hoteli s prekrásnou kúpeľňou, v ktorej sú nachystané aj luxusné Marseillské mydlá a naopak v druhej môže byť nezrekonštruovaná kúpeľňa zo zájdutým sprchovým kútom. Jednoznačne porovnávajte.

Odporúčané weby